Fortuna Sittard vanavond naar Den Bosch

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard neemt het vanavond in de Brabantse hoofdstad op tegen de nummer vijf van de Jupiler League, FC Den Bosch.

De Bosschenaren worden dit jaar met succes getraind door ex-Fortuna Sittard speler en coach Wil Boessen en zijn nog volop in de race voor het kampioenschap van de tweede periode. Dat Den Bosch onder Boessen momenteel in uitstekende vorm verkeert blijkt uit de uitslagen van de afgelopen vijf duels: daarvan werden er drie gewonnen (thuis van Go Ahead Eagles en FC Volendam en uit tegen FC Dordrecht) en twee gelijkgespeeld (thuis tegen De Graafschap en uit tegen SC Cambuur, ploegen waarvan Fortuna Sittard uit dit seizoen verloor).

Fortuna gaat na vier opeenvolgende overwinningen op jacht naar de vijfde zege op rij. Om de kans op de titel in de twee periode volledig in eigen hand te houden moet er vanavond gewonnen worden. Daarbij kan de ploeg de steun van de twaalfde man – er reizen vanavond ruim 300 fans mee naar stadion De Vliert – natuurlijk zeer goed gebruiken.

Sunday Oliseh kan vanavond niet beschikken over de van een zware knieblessure herstellende Gavin Vlijter, die overigens donderdag voor het eerst terug was op het trainingsveld, waar hij individueel werkte aan verder herstel. Ook doelman Aykut Özer ontbreekt. In zijn basisdebuut in het duel tegen Go Ahead Eagles verdraaide hij zijn knie. Bij een kijkoperatie bleek hij zijn meniscus te hebben beschadigd. Het beschadigde deel is daarbij direct verwijderd. Het zal nog enkele weken duren voordat hij volledig is hersteld.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Miguel Santos, Clint Essers, Perr Schuurs, Wessel Dammers, Marco Ospitalieri, Jorrit Smeets, Dries Saddiki, Stefan Askovski, Djbril Dianessy, Lisandro Semedo en Finn Stokkers.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter M. Pérez met assistentie van grensrechters S. van der Vrande en Y. Weterings en vierde official J. Rozendal.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen