Fortuna Sittard heeft de beste supporters

Bomvol uitvak bij De Graafschap - Fortuna Sittard
Bomvol uitvak bij De Graafschap - Fortuna Sittard
Foto: Guus Queisen

Dat de trouwe aanhang van Fortuna Sittard haar club ook graag volgt bij uitwedstrijden was in Sittard-Geleen al langer bekend.

Door de opvallend goede prestaties van de club neemt het aantal uitsupporters nog verder toe en dat viel ook het Twitteraccount @AwaydaysNL op.

Zeker wanneer je je realiseert dat Fortuna-supporters te maken hebben met een langere gemiddelde reisafstand dan bijvoorbeeld FC Oss is dat opmerkelijk. Alleen N.E.C. Nijmegen trok de eerste seizoenshelft gemiddeld iets meer eigen supporters mee naar uitwedstrijden dan Fortuna Sittard: 276 tegenover 253.

Het zal niemand verbazen dat de beloftenteams van de eredivisieclubs die in de Jupiler League uitkomen amper uitpubliek meekrijgen. Jong PSV heeft gemiddeld 1 supporter in het uitvak zitten, Jong AZ trekt ‘maar liefst’ negen keer zoveel supporters mee naar uitwedstrijden. Daar gaat alle aandacht natuurlijk uit naar de eerste elftallen.

Dat supporters van de geelgroenen consequent vaker uitwedstrijden van hun club bezoeken dan die van alle andere clubs in de Jupiler League blijkt uit de gemiddelde bezettingsgraad van het uitvak van de bezochte stadions. Die ligt voor Fortuna op 62,5 procent. Jong PSV haalt gemiddeld 0,3 procent.

https://twitter.com/AwaydaysNL/status/947206983731630080

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen