Zondag kans op revanche voor Nederlandse handballers

Aanstaande zondag kan het Nederlands handbalteam zich in de Fitlandhal van City Resort in Sittard revancheren voor de donderdag verloren wedstrijd tegen Turkije.

Het uitduel – de derde wedstrijd om WK-kwalificatie in en tegen Turkije – werd donderdag met 30-27 verloren.

Bij rust was de stand 14-16 in het voordeel van Nederland. Halverwege de tweede helft kwam Turkije op gelijke hoogte (21-21) om in de slotfase dankzij uitstekend keeperswerk van de Turkse doelman uit te lopen naar een voorsprong van drie doelpunten. Nederland wist die kloof niet meer te overbruggen.

Zondag 7 januari wordt in de Fitland XL-sporthal aan de Milaanstraat in Sittard om 13:00 uur de return tegen Turkije gespeeld. Verder speelt Oranje op 11 januari in Thessaloniki de uitwedstrijd tegen Griekenland en op zondag 14 januari, eveneens om 13:00 uur in Sittard, de laatste groepswedstrijd tegen België.