Lisandro Semedo beste speler in tweede periode

Foto: © Niels van Renen

Fortuna’s razendsnelle aanvaller Lisandro Semedo is verkozen tot Beste Speler van de tweede periode in de Jupiler League.

De Portugees was door trainers en aanvoerders van teams die uitkomen in de Jupiler League samen met ploeggenoot Finn Stokkers en Mart Lieder van FC Eindhoven en Andreas Calcan van FC Dordrecht voor de titel genomineerd en werd uiteindelijk door het publiek als beste aangewezen. Hij is daarmee de zesde buitenlandse speler die ooit een Bronzen Stier wist te pakken en hoort nu op het lijstje waarop ook de Japanner Keisuke Honda en de Belg Dries Mertens prijken.

Semedo speelde in de tweede periode een belangrijke rol in het behalen van de periodetitel door Fortuna Sittard. Bovendien is hij momenteel koploper in de Jupiler League als het gaat om het aantal assists (10). Semedo mag de Bronzen Stier voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Emmen (26 januari) in ontvangst nemen.

Telstart-trainer Mike Snoei is gekozen als Beste Trainer en Jong PSV-speler Donyell Malen kwam als Beste Talent uit de bus. Anass Achahbar van N.E.C. is topscorer van de 2e periode.

Cookieinstellingen