Fortuna Sittard opnieuw ingedeeld in Categorie 2

Foto: © Rik van Mulken

De Licentiecommissie van de KNVB heeft Fortuna Sittard opnieuw ingedeeld in categorie 2.

In juli 2017 meldde Fortuna Sittard trots dat het voor de tweede keer op rij voldoende punten had voor een plek in de veilige licentiecategorie 2. Daarmee verliet de club op dat moment categorie 1. Op basis van het meetmoment van november 2017 heeft Fortuna Sittard voor de derde maal op rij voldoende punten behaald voor indeling in categorie 2.

De licentiecommissie van de KNVB beoordeelt de financiële situatie van clubs jaarlijks tijdens drie meetmomenten aan de hand van een puntensysteem. Clubs worden per meetmoment ingedeeld in één van de drie categorieën: categorie 1 ‘Onvoldoende’, categorie 2 ‘Voldoende’ en categorie 3 ‘Goed’. Tijdens het meetmoment van november 2017 werd er met name gekeken naar de jaarstukken van het voorgaande boekjaar en naar de prognose voor het lopende seizoen. De KNVB beoordeelde de door Fortuna aangeleverde stukken wederom als waardig voor indeling in categorie 2. Daarmee zet de club opnieuw een goede stap richting financiële gezondwording.

Gedelegeerd commissaris Johnny Creemers is positief over de financiële toekomst van de club: “Naast het sportieve succes, hebben we ook financieel grote successen geboekt. De verschillende inkomstenstromen nemen fors toe, waardoor Fortuna Sittard binnen afzienbare tijd zelfstandig kan opereren. Bij dit meetmoment zijn de gerealiseerde transferfee bedragen in het tweede helft van het jaar nog niet meegenomen, waardoor onze financiële positie nog beter wordt. Maar ondanks de sterk verbeterde positie blijven we pas op de plaats maken. We willen een financieel gezonde club hebben, die een toekomstige tegenvaller kan opvangen zonder dat dit ernstige gevolgen heeft voor de club.”

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen