Fortuna Sittard verwacht veel belangstelling voor Limburgse derby

Foto: © Rik van Mulken

Fortuna Sittard roept supporters die vrijdag de Limburgse derby Fortuna Sittard – MVV Maastricht willen bezoeken op om op tijd naar het stadion te komen.

De club verwacht grote belangstelling voor deze wedstrijd, die om 20:00 uur begint. Vanwege de verwachte drukte is er een verkeersplan opgesteld om de doorstroming van het verkeer zo goed mogelijk te laten zijn.

Wanneer het verkeer op de Lissabonlaan (dat is de weg vanaf de Bergerweg naar het stadion) vastloopt wordt de toegang vanaf de Bergerweg afgesloten. Het verkeer wordt dan met de hulp van verkeersregelaars omgeleid langs het kantoorgebouw van Sabic. Wie vanuit het centrum van Sittard komt kan het beste meteen de route via Sabic te kiezen. De omleiding wordt met behulp van borden duidelijk gemaakt.

Aan de ingang van het stadion wordt vrijdagavond streng gefouilleerd. Er worden tourniquets (toegangspoorten) geplaatst ter bevordering van de veiligheid. Deze maatregelen kunnen extra tijd in beslag nemen. De club adviseert bezoekers van de wedstrijd daarom ruim van tevoren naar het stadion te gaan. Verder blijft de poort tussen de Ricksen Side en de Oosttribune tijdens de wedstrijd om veiligheidsredenen dicht. Ook wordt gecontroleerd dat mensen op de stoel gaan zitten die op de kaart staat vermeld.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen