Hammer Series ook naar Hongkong

Team Sky won de eerste Hammer Series in Sittard-Geleen
Team Sky won de eerste Hammer Series in Sittard-Geleen
Foto: © Jos Vaessens

Het vorig jaar geïntroduceerde nieuwe driedaagse wielerevenement Hammer Series doet dit jaar behalve Stavanger en Sittard-Geleen ook Hongkong aan.

De WorldTour-ploegen Team Sky, Team Sunweb, LottoNL-Jumbo, Bora-hansgrohe en Team Emirates hebben hun deelname al toegezegd aan de Hammer Series, die vorig jaar in Limburg een succesvolle eerste editie beleefden. De teams mogen vijf renners inzetten in een klimkoers, een sprintkoers en een ploegenachtervolging. De beste ploeg wint. Team Sky won vorig jaar de eerste editie.

“We waren verrast door de aandacht en het enthousiasme vorig jaar. De teams namen de wedstrijden ook heel serieus. De renners gingen alle dagen vol gas”, zei directeur Graham Bartlett van de Hammer Series. “We willen het wielrennen nog aantrekkelijker maken voor een breed publiek.”

De exacte datum waarop het evenement in oktober van dit jaar plaats zal vinden in Hongkong is nog niet bekend. In Stavanger worden de Hammer Series gehouden van 22 tot en met 24 mei en in Sittard-Geleen van 1 tot en met 3 juni.

Cookieinstellingen