Op podiumkoers liggende Verstappen gooit eigen ruiten in

Max Verstappen op het circuit van Shanghai
Max Verstappen op het circuit van Shanghai
Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bull coureur Daniel Ricciardo heeft vandaag in een bijzonder boeiende race de Formule 1 Grand Prix van China gewonnen.

Max Verstappen finishte als vijfde en dat was ook zijn startplek. De Limburger had goede kans op een podium, maar zag dat door eigen toedoen uit zich verdwijnen.

Op het moment dat de twee Toro Rosso’s met elkaar botsten en er een safety-car de baan op kwam doken Verstappen, die dankzij een uitstekende start op de derde plek reed, en de op de vijfde plek rijdende Ricciardo naar binnen om over te stappen op nieuwe soft-banden.

Verstappen kwam als vierde terug op de baan, achter Lewis Hamilton. Bij een eerste inhaalactie op de Brit belandde hij buiten de baan. Daarvan profiteerden Räikkönen en Ricciardo. Bottas en Vettel voerden op dat moment het veld aan. Een volgende poging om Hamilton voorbij te steken slaagde wel. Verstappen ging daarna echt in de fout bij zijn volgende inhaalactie, die op de inmiddels door Ricciardo gepasseerde Vettel. Daardoor ging Hamilton weer naar plek vier, maar de regerend wereldkampioen werd later opnieuw door Verstappen ingehaald

Verstappen kreeg een 10-secondenstraf aan de broek wegens het veroorzaken van een aanrijding met Vettel. Ricciardo profiteerde optimaal van de bandenwissel en stak Räikkönen en vervolgens ook Bottas voorbij en pakte daarmee de zesde Grand Prix zege in zijn carrière. Verstappen kwam weliswaar nog als vierde over de finish maar eindigde door zijn tijdstraf op dezelfde plek als die waarop hij was gestart: vijfde.

Na de wedstrijd gaf een stevig balende Verstappen als eerste toe dat hij zijn race zelf had verprutst.

Cookieinstellingen