OCI-Lions na winst op Fiqas/Aalsmeer zeker van finale

Foto: OCI-Lions

OCI-Lions heeft zaterdagavond de vierde wedstrijd gespeeld in de play-offs om het landskampioenschap.

Het team van Mark Schmetz won in de Stadssporthal in Sittard van Fiqas/Aalsmeer, na OCI-Lions de nummer twee in deze nacompetitie. Het betekende de derde overwinning in de play-offs.

Bij rust was de stand 13-10 voor de thuisploeg. Die stand werd na de thee door de gasten omgebogen in een 13-15 voorsprong. Vervolgens kwam Lions weer terug tot 16-16, om weer uit te lopen naar een voorsprong van 3 doelpunten bij 20-17. Opnieuw wist Fiqas op gelijke hoogte te komen: 22-22. Lions was uiteindelijk de sterkste ploeg en pakte met 24-22 de zege.

Omdat Kras/Volendam in eigen huis verloor van Herpertz Bevo betekent de thuiszege op Fiqas/Aalsmeer dat OCI-Lions zich met nog twee wedstrijden te spelen heeft verzekerd van een plaats in de finale om het landskampioenschap. Wie de tegenstander wordt in deze best of three serie wordt komende wedstrijden duidelijk.

Aanstaande zaterdag 28 april speelt OCI-Lions om 19:00 uur thuis tegen Kras/Volendam. Dan kan de ploeg zich revancheren voor het 30-27 verlies in de uitwedstrijd.

Cookieinstellingen