Fortuna Sittard krijgt gezelschap van FC Emmen en De Graafschap

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zondagmiddag is de beslissing gevallen in de nacompetitie om promotie/degradatie. Twee andere Jupiler League clubs promoveren naar de Eredivisie.

Na directe degradatie van FC Twente degradeerden nog twee eredivisieclubs naar de Eerste Divisie.

Nadat eerder Roda JC door Almere City FC werd verwezen naar de Eerste Divisie verloren de polderbewoners vandaag in een spannende wedstrijd van De Graafschap. Daarmee keren de superboeren na twee seizoenen afwezigheid weer terug op het hoogste niveau.

FC Emmen schreef vandaag geschiedenis door voor het eerst in het bestaan van de club als betaald voetbal organisatie – FC Emmen speelt sinds 1985 in de Eerste Divisie – te promoveren naar de Eredivisie. De Drenten versloegen Sparta op het Kasteel in Spangen met 3-1 en verwezen de Rotterdamse club daarmee terug naar de Eerste Divisie. Sparta speelde de afgelopen twee seizoenen in de Eredivisie.

De Eredivisie telt komend seizoen dus drie nieuwelingen: het direct gepromoveerde Fortuna Sittard, FC Emmen en De Graafschap zullen er alles aan doen om hun verblijf in de Eredivisie langer te laten duren dan één seizoen. In de Eerste Divisie mogen komend seizoen clubs als Cambuur, Go Ahead Eagles, N.E.C. Nijmegen, Sparta, Roda JC en FC Twente, allemaal clubs met een recent of iets minder recent verleden in de Eredivisie – samen met een tiental andere eerste divisionisten – de jong-elftallen even buiten beschouwing gelaten – onderling gaan uitmaken wie er komend seizoen direct gaat promoveren en wie dat aan het einde van de competitie via de play-offs alsnog mag gaan proberen. En wie het nog wat langer zal moeten uitzingen op het laagste niveau van het betaald voetbal in Nederland.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen