Simon Yates loopt nog eens 41 seconden uit op Tom Dumoulin

Foto: © Ron Philips

Rozetruidrager Simon Yates heeft de vijftiende etappe van de Giro d’Italia op zijn naam geschreven. Hij kwam 41 seconden vóór directe concurrent Tom Dumoulin over de finish in Sappada.

Dumoulin had gehoopt iets van zijn achterstand op de leider in het klassement goed te kunnen maken, maar het tegenovergestelde gebeurde. Dumoulin finishte als derde in een groepje achtervolgers. Yates bleek vandaag ongenaakbaar en liep in het algemeen klassement uit naar een voorsprong van 2 minuten en 11 seconden op Tom Dumoulin.

Chris Froome kon zijn goede prestatie van zaterdag vandaag geen vervolg geven. Hij kwam met een achterstand van 1 minuut en 31 seconden over de finish en zakte in het algemeen klassement van de vijfde naar de zevende plek.

Maandag staat er een rustdag op het programma, dinsdag mag Dumoulin aan de bak in zijn specialisme, een 34,2 kilometer lange individuele tijdrit van Trento naar Rovereto over een vrij vlak parcours. De verwachting is dat Dumoulin dan een deel van zijn achterstand op Simon Yates weet goed te maken, maar om een gat van 2 minuten en 11 seconden te dichten is de afstand waarschijnlijk te kort. Verder staan er volgende week ook nog een aantal bergritten op het programma.

Algemeen klassement

  1. Simon Yates (GB)
  2. Tom Dumoulin (Ned) + 2.11
  3. Domenico Pozzovivo (Ita) + 2.28
  4. Thibaut Pinot (Fra) + 2.37
  5. Miguel Ángel López (Col) + 4.27
  6. Richard Carapaz (Ecu) + 4.47
  7. Chris Froome (GB) + 4.52
  8. George Bennett (NZl) + 5.34
  9. Pello Bilbao (Spa) + 5.59
  10. Patrick Konrad (Oos) + 6.13
Cookieinstellingen