Spelers Fortuna Sittard tot 25 juni met vakantie

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Afgelopen vrijdag speelde Fortuna Sittard zijn laatste (oefen)wedstrijd van het gouden seizoen 2017-2018.

En terwijl de spelers met vakantie zijn wordt er achter de schermen hard gewerkt aan tal van zaken om de club klaar te stomen voor de eredivisie. De verkoop van seizoenkaarten loopt en er wordt hard gesleuteld aan de samenstelling van de selectie. En de ontwikkelingen daarin worden met buitengewoon veel belangstelling gevolgd, bijvoorbeeld op het supportersforum fortunasc.nl. Op het topic Tansfernieuwtjes/geruchten gist en borrelt het dan ook volop.

Wie zeker niet terugkeren bij Fortuna Sittard in het eerste eredivisieseizoen sinds 16 jaar zijn doelman Miguel Santos en de spelers Dries Saddiki en Stefan Askovski. De contracten van dit drietal lopen af. Saddiki stapte transfervrij over naar Willem II en zien we mogelijk komend seizoen terug tijdens de ontmoetingen met de Tilburgse club.

Perr Schuurs is vertrokken naar Ajax, maar supporters koesteren een stille hoop dat het jonge talent nog een jaartje door Fortuna Sittard kan worden gehuurd. Datzelfde geldt voor de in de tweede helft van het afgelopen seizoen van Norwich gehuurde Todd Cantwell.

Jeugdspelers Bo Breukers en Rowen Koot tekenden afgelopen week hun eerste profcontract bij Fortuna Sittard. En smaakmaker en gouden stierwinnaar (beste speler Jupiler League) Lisandro Semedo zette zijn handtekening onder een vierjarige verbintenis met de geelgroenen.

Fortuna Sittard hervat de training op maandag 25 juni. De voorbereiding op de nieuwe competitie neemt een kleine 7 weken in beslag, de competitiestart in de eredivisie vindt plaats in het weekeinde van 10, 11 en 12 augustus. De strijd om de Johan Cruijff Schaal, de traditionele seizoensopening, is een weekeinde eerder, op zaterdag 4 augustus, en gaat tussen PSV en Feyenoord.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen