Weer mooi turnsucces voor 10-jarige Julie uit Geleen

Julie Schmeitz eerste op NK-turnen onderdeel vloer (l) en sprong.
Julie Schmeitz eerste op NK-turnen onderdeel vloer (l) en sprong.
Foto: Nancy Schmeitz

De tienjarige Julie Schmeitz uit Geleen heeft haar succesvolle optreden op het NK turnen van vorig jaar dit jaar een prima vervolg gegeven.

Werd Julie, pupil 1 in categorie N2, vorig jaar derde, dit jaar bereikte ze overall de tweede plek op het NK.

Afgelopen zondag werd ze Nederlands kampioene op zowel vloer (foto links) als sprong (foto rechts). Op het onderdeel rek werd ze derde. Haar clubgenote Lidianne Smits werd derde op het onderdeel vloer. Ook de meiden van GV Swentibold wisten goede prestaties neer te zetten.

Julie traint maar liefst 15 uur per week bij Turning Point Sittard. Ze turnt al vanaf haar vijfde jaar. Ze zit op school in Born, op OBS De Wissel.

Nog meer turnsucces

Maar er was nog meer succes voor turners uit Sittard-Geleen. Bij de jongens werd de 11-jarige Dani Schreijnders bondskampioen op de meerkamp in de eerste divisie bij de pupillen. Zilver was er in de tweede divisie junioren voor Daan Meels en voor Teun Ponjee bij junioren 2. Brons was er voor Marc Peters en voor Freek van den Brand. De laatste kwam uit bij de senioren in de eerste divisie. Allen turnen bij GV Swentibold. Dat geldt ook voor Nele Hansen, die bondskampioen werd bij de dames junioren.

Cookieinstellingen