Tarkett Group gaat Fortuna Sittard van hybride grasmat voorzien

V.l.n.r. Johnny Creemers, Arjan Knottnerus (Tarkett) en Isitan Gün
V.l.n.r. Johnny Creemers, Arjan Knottnerus (Tarkett) en Isitan Gün
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het was al te zien op de Social Media kanalen van de club: de start van de vernieuwing van de grasmat in het Fortuna Sittard Stadion.

https://twitter.com/FortunaSittard/status/1004799288130580480

Fortuna Sittard gaat hiervoor in zee met de Tarkett Group, wereldmarktleider op het gebied van hybride grasvelden. Afgelopen maandag begonnen de voorbereidende werkzaamheden al, eerder vandaag tekenden beide partijen officieel de overeenkomst.

In de eerste fase wordt het stadion voorzien van een nieuwe natuurlijke grasmat. Tijdens de interlandbreak in oktober 2018 volgt fase 2. Om de twee centimeter wordt dan een bundel kunstgrasvezels 18 centimeter diep in het veld geïnjecteerd. Zo blijven de voordelen van natuurgras behouden, maar treedt nog maar weinig speelschade op, herstelt de grasmat sneller, verbetert de drainage en blijft het veld vlakker.

Werk in uitvoering: de oude grasmat gaat eruit.

Van voorzitter Isitan Gün is bekend dat hij groot voorstander is van natuurgras. “Het huidige natuurgrasveld was hoognodig aan vervanging toe. Kunstgras is voor ons echter nooit een optie geweest, want wie goed en aantrekkelijk voetbal wil spelen speelt op natuurgras. Dat geldt zeker nu we de Eredivisie ingaan. Met de hybride oplossing die de Tarkett Group ons biedt kunnen we blijven genieten van de voordelen van natuurgras. Het veld bestaat straks voor minder dan tien procent uit kunstgrasvezels, maar die leveren ons wel vele voordelen op. Ik kan niet wachten op de geur van het natuurgras vlak voor onze eerste thuiswedstrijd komend seizoen”, zegt Gün met een grote glimlach op zijn gezicht.

Clubeigenaar Isitan Gün van Fortuna Sittard en Arjan Knottnerus van TarkettSports bekijken de voortgang bij het afgraven van het oude veld.

Arjan Knottnerus, Business Development Director bij Tarkett Sports BV, over de keuze van Fortuna Sittard: “Van alle Limburgse clubs is er maar één die trouw blijft aan natuurgras. En dat vinden wij fantastisch. Zeker zo midden in de huidige kunstgrasdiscussie. Het toont aan de ze gras heel hoog op de agenda hebben staan. Fortuna Sittard wilde het beste. Dan kom je al snel bij ons uit, als het gaat om hybride grassystemen. De keuze van Fortuna voor een hybride veld laat zien dat het niet alleen voor Europese topclubs financieel haalbaar is om een kwalitatief perfecte grasmat te hebben.”

Tarkett Group is wereldmarktleider op het gebied van de aanleg van hybride en kunstgrasvelden. Het bedrijf levert haar hybride velden wereldwijd. Denk daarbij aan clubs als Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool, maar ook aan Paris Saint Germain, Bayern Munchen, Barcelona en Galatasaray. Tijdens het WK voetbal in Rusland wordt in drie stadions gevoetbald op een hybride grasmat van de Tarkett Group. In Nederland liggen de hybride velden van de Tarkett Group bij clubs als Ajax, FC Utrecht, FC Groningen, AZ Alkmaar en op het trainingscomplex van Feijenoord.

Om de twee centimeter gaat een polletje kunstgras 18 centimeter de bodem in.

 

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen