Courage Koers, fietsen tegen kanker

Foto: Wielerbaan Geleen

Dinsdagavond 26 juni wordt op wielerbaan in Geleen de Courage koers ten bate van KWF Kankerbestrijding verreden.

Een op de drie mensen in de wereld heeft kanker en daarom werven Ad Wijnands en stichting Wielerbaan Geleen geld voor KWF Kankerbestrijding met de Courage campagne.

Baancommissaris Michel van Dijke: “Op zaterdag 18 november 2017 startte onze campagne ten bate van KWF Kankerbestrijding met een openhartige presentatie van voormalig profrenner en jeugdtrainer Ad Wijnands. Hij vertelde over zijn wielercarrière en zijn strijd tegen kanker. Dit werd gehouden in de entree van Helwig Timmerfabriek in Geleen. Courage staat voor moed, moed geven, bemoedigen en dapper zijn. Ad Wijnands had kanker en vecht nog steeds tegen de nasleep ervan, hij toonde Courage net als alle anderen in de wereld die deze vreselijke ziekte hebben, of hebben gehad. Mijn zus heeft borstkanker gehad en bij mijn moeder werd een jaar geleden borstkanker ontdekt, nu een jaar later heeft ze het hele traject doorlopen en is ze gelukkig kankervrij verklaard. Ik wil deze race dan ook aan mijn ouders opdragen die een heftig jaar achter de rug hebben.”

Vrijwilligers van KWF Kankerbestrijding Afdeling Geleen zijn dinsdagavond aanwezig.

KWF Kankerbestrijding heeft als doel: minder mensen met kanker, meer mensen die genezen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. KWF Kankerbestrijding doet dit onder meer door het financieren en faciliteren van onderzoek naar kanker. Via de Facebookpagina van KWF Geleen wordt u op de hoogte gehouden van de jaarlijkse collecteweek, nationaal en regionaal nieuws omtrent kanker(onderzoek) en acties georganiseerd door KWF Geleen. Samen met u probeert KWF Geleen zoveel mogelijk donaties te verkrijgen.

“Wij willen zoveel mogelijk geld inzamelen om een steentje bij te dragen aan betere bestrijding van kanker. De opbrengst van de inschrijvingen van dinsdagavond gaan volledig naar KWF. We maken tegelijkertijd het eindbedrag bekend van onze Courage actie. Of Ad Wijnands erbij kan zijn hangt af hoe hij zich voelt.”

Programma

  • 18:30 uur: Fidus – Limburg Cycling Piste Plezier ten bate van
    KWF Kankerbestrijding; voor kinderen van 3 tot 15 jaar.
  • 19:15 uur: Courage Koers ten bate van KWF Kankerbestrijding

» doneer aan Courage

Cookieinstellingen