Doek gevallen voor Kernenomloop Echt-Susteren

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op haar website laat de organisatie van de Kernenomloop Echt-Susteren weten dat er na tien edities een einde is gekomen aan deze wielerkoers.

“Na 10 succesvolle edities valt helaas het doek voor de Kernenomloop Echt-Susteren, de enige UCI 1.2 koers in Limburg”, zo staat er op de website.

De koers werd de afgelopen 10 jaar verreden door het Smalste Stukje Nederland en trok het nodige talent van internationale elite- en beloftenteams. Een van de bekendste oud-winnaars van de Kernenomloop is sprinter Dylan Groenewegen van Team Lotto Jumbo, die afgelopen Tour de France twee etappes op zijn naam wist te schrijven.

De Kernenomloop krijgt geen vervolg meer doordat er te veel medewerkers door persoonlijke omstandigheden moesten stoppen met hun inzet voor deze wielerronde of die inzet flink moesten beperken. Een actieve wervingsronde om meer vrijwilligers aan te trekken heeft niet het gewenste resultaat gehad. Maar ook de teruglopende sponsorinkomsten en opdrogende financiële reserves spelen een belangrijke rol in het besluit om ermee te stoppen.

De organisatie dankt alle vrijwilligers en sponsors voor hun inzet voor en steun aan de Kernenomloop.

Eerder dit jaar viel – onverwacht – ook de Ster ZLM Toer van de wielerkalender, maar dat zou eenmalig zijn. De organisatie van deze meerdaagse koers zag zich op een laat moment geconfronteerd met het afhaken van een aantal etappeplaatsen en had daardoor onvoldoende tijd om het etappeschema aan te passen.

Cookieinstellingen