Fortuna Sittard speelt vrijdagavond uit in Den Haag

Foto: © Fortuna Sittard

De geelgroenen van Fortuna Sittard spelen vrijdagavond om 20:00 uur in het Cars Jeans Stadion in Den Haag tegen de geelgroenen van ADO.

Het is voor het eerst sinds het seizoen 2007-2008 dat beide teams weer tegenover elkaar staan. ADO – Alles Door Oefening – degradeerde in het seizoen 2006-2007 uit de Eredivisie om na een jaartje Eerste Divisie meteen weer terug te keren naar het hoogste niveau. Fortuna verloor dat jaar uit met 3-0 en wist thuis met 2-2 gelijk te spelen.

ADO kende een ongelukkige start van de nieuwe competitie. De ploeg verloor thuis met 1-2 van FC Emmen en ging vorige week met 4-1 onderuit op bezoek bij Heracles in Almelo. Het team van coach Alfons Groenendijk zal dat ook zeer gebrand zijn om het vervelende gevoel van 0 punten van zich af te spelen.

Daar staat tegenover dat ook Fortuna Sittard graag zal willen winnen. In de wedstrijd tegen PSV liet het elftal van coach René Eijer zien goed verzorgd en gegroepeerd te kunnen spelen. Eijer zal naar verwachting de volgende elf spelers opstellen: Alexei Koselev, Clint Essers, Wessel Dammers, Kai Heerings, Michael Pinto, Mark Diemers, Ahmed El Messaoudi, Jorrit Smeets, Gavin Vlijter, Lisandro Semedo en Andrija Novakovich.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Hij krijgt assistentie van grensrechters Joost van Zuilen en Richard Brondijk en vierde official Alex Bos. Christiaan Bax treedt aan als videoscheidsrechter en Sander van Roekel is daarbij zijn assistent.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen