Kan Fortuna Sittard drie punten pakken in Breda?

Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard is de enige ploeg in de Eredivisie die nog géén wedstrijd wist te winnen. Van de vier tot nu toe gespeelde duels werden er twee verloren en twee gelijkgespeeld.

Aanstaande zondagmiddag hoopt het team van coach René Eijer in het Rat Verlegh Stadion in Breda de eerste zege over de streep te kunnen trekken in de uitwedstrijd tegen N.A.C. De Bredase club kent net als Fortuna Sittard een moeizame competitiestart. N.A.C. heeft een puntje meer dan Fortuna Sittard. De ploeg won met 3-0 van De Graafschap, maar verloor de duels tegen Feyenoord, AZ en Excelsior.

Fortuna Sittard verloor thuis nipt van PSV en uit was ADO Den Haag met 3-1 te sterk. Verder werd er twee keer gelijk gespeeld: uit tegen Excelsior en thuis tegen FC Utrecht. Nu is de fase aangebroken dat er punten moeten worden gepakt tegen teams die naar verwachting zullen knokken om lijfsbehoud in de eredivisie. Als eerste is er het uitduel tegen N.A.C. Daarna komen achtereenvolgens Willem II (momenteel 7e) en titelkandidaat Ajax naar Sittard. Vervolgens staan er twee cruciale duels tegen de twee medepromovendi op het programma: uit tegen FC Emmen en thuis tegen De Graafschap. Tegen deze directe concurrenten zullen er hoe dan ook punten gepakt moeten worden.

De technische staf van Fortuna Sittard staat op dit moment nog voor een aantal keuzes: stilaan zal duidelijk moeten worden welke elf spelers de vaste basis moeten vormen. Op alle linies valt er nog wat te kiezen.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Alexei Koselev, Alessandro Ciranni, Wessel Dammers, Kai Heerings, Mika Pinto, Jorrit Smeets, Ahmed El Messaoudi, Mark Diemers, Lisandro Semedo, Andrija Novakovich, en André Vidigal.

De wedstrijd begint zondagmiddag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Gözübüyük. Hij wordt geassisteerd door grensrechters Kleinjan en Janson en vierde official Blank. Gerrets en Polman kijken mee als videoscheidsrechters.

https://twitter.com/FortunaSittard/status/1040150030806441984

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen