Machtige Lars Wijnands wint warmste Kluizenaarsronde ooit

Winnaar Lars Wijnands op de hoogste trede van het podium
Winnaar Lars Wijnands op de hoogste trede van het podium
Foto: Harrie Arets Fotografie

Op een warme dinsdagavond 18 september werd door wielerbaan Geleen voor de vijfde keer de Kluizenaarsronde georganiseerd,.

De Kluizenaarsronde is een trainingswedstrijd georganiseerd door wielerbaan Geleen.

De opbrengst van dit evenement ging deze keer naar nieuwe kabouters voor speeltuin de Sjteinakker in Geleen. De beeldjes werden enkele weken geleden gestolen en vernield.

Foto: Harrie Arets Fotografie

Om 19:00 uur gaf koersdirecteur Kevin Hendriks vanuit de juryauto het startsein voor vertrek. Net als voorgaande jaren reden de renners met volgwagen en motards vijf keer door de wijk. Voor de kinderen langs de kant werden er bidons, frisbees enzovoort uitgegooid.

Na de neutralisatie reed men richting de wielerbaan van Glanerbrook voor de finale. Een kopgroep van vier renners blijft aan het eind van de wedstrijd over waarna Lars Wijnands in de laatste ronde een machtige jump maakt naar de meet en overduidelijk de Kluizenaarsronde op zijn naam schrijft. De zeventienjarige Lars is de zoon van voormalig coureur Ad Wijnands uit Maastricht. Baancommissaris van Dijke zegt: “Lars zie je steeds beter worden en met zijn tweede overwinning op de wielerbaan belooft dat wat voor de toekomst. Het fietsers-DNA zit namelijk ook in Lars”.

Volgens liet Van Dijke verder weten dat het gelukkig weer iets beter gaat met Lars’ Ad Wijnands. De laatste operatie is gelukt. De komende tijd moet Ad goed herstellen. Lars nam de bloemen in ontvangst en ging op zijn fiets richting Maastricht.

Cookieinstellingen