Vijfde GP-zege voor Verstappen, vijfde wereldtitel voor Hamilton

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen stak vandaag met kop en schouders boven iedereen uit en pakte voor het tweede jaar op rij de zege in de Grand Prix van Mexico.

Daarmee onderstreepte hij de goede vorm die hij al tijdens de vrije trainingen en de kwalificatierace liet zien.

Lewis Hamilton finishte als vierde achter Räikkönen en Vettel en dat was ruim voldoende om zijn vijfde wereldtitel veilig te stellen.

Tijdens de start pakte Verstappen, ondanks een aanval van de ijzersterk gestarte Lewis Hamilton, die de van pole gestarte Daniel Ricciardo wist te passeren, de leiding. Het door Mercedes en Ferrari gevreesde ‘bloedbad’ in de eerste bocht na het lange rechte stuk van de start bleef uit. Verstappen gaf zijn koppositie – met uitzondering van een paar ronden na zijn eerste pitstop – net als verleden jaar vervolgens niet meer uit handen.

De pechduivel wachtte ditmaal tot de 62e ronde voordat hij een voortijdig einde maakte aan de race van de op dat moment op de tweede plek rijdende Daniel Ricciardo. Reden voor Max om zijn team te vragen om de motor van zijn Red Bull wat terug te schroeven om soortgelijke problemen te voorkomen. Zijn team gaf daar drie ronden voor einde race gehoor aan. De voorsprong van Verstappen op Vettel was evengoed nog ruim 17 seconden.

Met deze tweede GP-zege van het seizoen brengt de Limburger zijn totaal aantal race-overwinningen op vijf.

Cookieinstellingen