Twintigjarige Albanese linksbuiten naar Fortuna Sittard

V.l.n.r. algemeen directeur Ivo Pfennigs, Agim Zeka en technisch manager Sjoerd Ars
Foto: © Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft de 20-jarige linksbenige vleugelaanvaller Agim Zeka ingelijfd.

Zeka is een technisch begaafde vleugelaanvaller met Albanese roots. Hij kwam begin januari op proef naar Sittard. Tijdens zijn proefperiode de technische staf weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. Fortuna Sittard neemt Zeka over van het Franse Lille OSC.

Technisch manager Sjoerd Ars over de Albanese aanwinst: “Agim is zo’n typische sierlijke buitenspeler die de harten van het publiek voor zich weet te winnen met zijn acties. Hij zoekt altijd zijn tegenstander op voor een één-tegen-één duel. Door zijn individuele acties en zijn goede linkerbeen gaat er altijd dreiging van hem uit. Een echte handenbinder.”

Agim Zeka ziet zijn overgang naar Fortuna Sittard helemaal zitten. “Toen ik hier op proef was zag ik een ambitieuze club én een ambitieus elftal dat graag aanvallend speelt. Ik zei meteen tegen mijn zaakwaarnemer dat ik hier héél graag wil spelen. Ik kijk er dan ook naar uit om deel uit te maken van dit team. Ik wil ze helpen om nog hoger op de ranglijst terecht te komen.”

De voetbalcarrière van de in Duitsland geboren Albanees begint bij het Kosovaarse FC Prishtina. Daar doorloopt hij de gehele jeugdopleiding. Vervolgens verkast hij naar KF Skënderbeu, een club van naam en faam in Albanië. In september 2016 maakt hij er tijdens een bekerduel zijn profdebuut. Door zijn goede spel klopt al snel het Franse Lille OSC aan, waar hij vervolgens een contract voor 4,5 jaar tekent. De Franse club leent hem later tot tweemaal toe voor een half jaar uit. Eerst aan Varzim SC en later aan Leixões SC, beide uitkomend op het tweede profniveau in Portugal. Verder kwam Zeka uit voor Albanië U17, U19, U20 en U21.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties