Uitslagen schaatswedstrijden in Geleen en Heerenveen

Foto: © Sporteve-Foto

Afgelopen week werd er fanatiek geschaatst. In Geleen werd onder meer gestreden om de Laco Ice Skate Cup, in Heerenveen ging de jeugd op jacht naar records.

Otto Pisters winnaar eerste Laco Ice Skate Cup

Op donderdag 7 maart werd de zevende en tevens laatste rit om de Laco Ice Skate Cup geschaatst op de 400 meter buitenijsbaan van Glanerbrook.

Tijdens een stormachtige wedstrijd was het nog een nek aan nek race tussen Otto Pisters (40-) en Jan de Koning (40+). Beide hadden na afloop exact 51 punten. Omdat Pisters de grote finalerit won en zijn aantal ritoverwinningen op drie kwam te staan besloot de jury dat Otto Pisters zich officieel winnaar van de Ice Skate Cup mag noemen. De Koning won in de categorie 40+, Ella Leurink won bij de vrouwen en Elize Rietveld won bij Jeugd-meiden categorie.

De afgelopen schaatscompetitie startte op 1 november 2018. Daarna werd er twee keer per maand op laagdrempelig niveau geschaatst. Organisator Michel van Dijke is redelijk tevreden over dit seizoen maar geeft aan dat volgend seizoen echt meer schaatsers op het ijs moeten komen. “Ik zal daarvoor ook schaats- en skeelerclubs in België en Duitsland aanschrijven. Ik heb het idee dat deze clubs helemaal niet weten dat hier zo’n mooie ijsbaan ligt. Wat me wel goed stemt is dat er veel jeugd bij de Junior Ice Skate Cup heeft meegedaan.” Na de winderige finalerit werden de bloemen, medailles en de Ice Skate Cup overhandigd aan de top drie van alle categorieën. Dit was de laatste schaatswedstrijd op de ijsbaan van Glanerbrook. Zondagavond gaat de stekker eruit en zal het ijs weer tot het najaar zijn verdwenen. “Ik hoop in november van dit jaar een tweede editie te kunnen starten. Tot die tijd ga ik gewoon door met baanwielrennen op wielerbaan Geleen”. Aldus van Dijke.

Jeugd actief tijdens Laco Ice Skate Cup Junior

Woensdagavond 6 maart stonden 16 deelnemers aan de start van de finale van de Laco Ice Skate Cup 2018-2019. Op de ijsbaan van Laco Glanerbrook streden ondanks de regen de deelnemers om de felbegeerde certificaten en punten voor het klassement.

Bij de jongens tot en met 7 jaar reed Camiel met een mooie snelheid over de ijsbaan en werd hierbij 1ste. De meisjes tot en met 7 jaar was Abby Peeters het snelste.

De jongens 8 tot en met 12 jaar daar was de strijd tussen Bas Tammenga en Cas Paas. Zij bleven de gehele wedstrijd bij elkaar en wisselden elkaar iedere ronde af aan de kop. De laatste 100 meter werd er gesprint om de winst die dit keer naar Bas ging. Hierdoor won bas ook het eindklassement bij de jongens. Cas eindigde op een mooie 2de plaats en Camiel werd 3de. (Lees verder onder de foto.)

Foto: Ella Leurink

Bij de meisjes ging de strijd tussen de leden van Artistic uit Maaseik. Zij streden met 3en om de winst. Kiran bleef na een felle strijd Margo en Lauranne net voor. Chayenne Jenanan en Isabelle Dirkx streden om de punten voor het klassement. Isabelle won van chayenne maar Chayenne bleef Isabelle voor in het eindklassement. Caitlin Hewitt werd 3de in het eindklassement.

Bij de wedstrijdrijders stonden Imme, Amber en Melinda weer aan de start bij de meisjes en Max bij de jongens. Amber en Melinda maakten er een mooie wedstrijd van waarbij ze de hele wedstrijd bij elkaar bleven en zo moesten sprinten om de winst van de avond. Amber won met een klein verschil van Melinda. Imme reed haar eigen wedstrijd en probeerde Max voor te blijven. Het ging lang goed, mede door een val van Max, aan het eind van de wedstrijd moest ze Max toch voor laten gaan.
Eindklassement: 1. Amber, 2. Melinda, 3. Imme. Jongens: 1. Max.

Recordwedstrijden in Heerenveen

Op 6 maart namen 4 leden van Laco We-Skate deel aan de recordwedstrijden in Heerenveen. Op het snelle en mooie ijs in de schaatstempel van Nederland werden verschillende afstanden gereden. Amber en Max reden 100 en 500 meter, Nick 500 en 1000 meter en Aaron 500 en 1500 meter.

Max en Amber waren gelijk op dreef door beide een PR en CR te rijden op de 100 meter. Nick viel helaas op de 500 meter na een goed begin. Aaron begon goed echter kwam het er helaas niet helemaal uit. De 2de afstand van Amber en Max leverde wederom voor beide een PR en CR op. Beide reden een goede 100 meter waardoor ze voldoende snelheid hadden om hun rit te winnen.

Nick begon heel goed op de 1000 meter en kon dit volhouden tot het einde en verbeterde zijn record met maar liefst 11 seconden. Aaron begon niet helemaal lekker aan zijn 1500 meter door een paar misslagen. Toch ging het perfect tot aan de 1100 meter daarna was helaas de accu leeg en kwam hij net boven zijn PR uit.

Iedereen heeft mooie technische vooruitgang laten zien tijdens deze wedstrijd hierdoor gaat het steeds sneller.

Foto: Alice Meuwissen
Cookieinstellingen