Microz Eaters Limburg dwingt beslissingsduel af tegen HYC Herentals

Foto: © Microz Eaters Limburg

Microz Eaters Limburg heeft zondagavond de return van de halve finale om het kampioenschap in de BeNeLeague in overtime gewonnen van HYC Herentals.

Zaterdagavond verloor Eaters in eigen huis het eerste duel met 6-7. De beslissing in die wedstrijd viel eveneens in overtime. Vanavond werd het 4-5 in het voordeel van Eaters.

Beide ploegen waren, net als tijdens de wedstrijd van zaterdagavond in Geleen, de gehele wedstrijd volledig aan elkaar gewaagd.

Coolen opende de score ten faveure van Herentals (PP1, 07:35) waarna Jord Smit (10:11) gelijk maakte. Daarna kwam Herentals door een doelpunt van Brothers (12:18) opnieuw op voorsprong. Eaters captain Lars van Sloun schoot in een ondertalsituatie de tweede gelijkmaker achter HYC-doelman Van Looveren (SH1, 15:43).

In de tweede periode bracht Nick Verschuren (PP1, 37:16) Eaters op voorsprong, maar de 2-3 werd kort voor het einde van de tweede periode tenietgedaan door Shupe (PP2, 38:49).

In de laatste periode kwam Herentals weer op voorsprong door een doelpunt van Brothers (PP1, 47:32). Matthew Beer (PP1, 51:58) tekende de gelijkmaker aan. Vervolgens werd in de derde periode niet meer gescoord.

In overtime schoot Nick Verschuren (61:07) de winnende treffer in het doel van Herentals.

Welke van beide ploegen doorgaat naar de finale wordt dinsdagavond beslist. Ook deze wedstrijd wordt in Herentals gespeeld en begint om 20:30 uur.

Reacties