Horner denkt niet aan aantal zeges Red Bull

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Christian Horner, de baas van Max Verstappen bij Formule 1-renstal Red Bull, ligt niet wakker van de hogere verwachtingen voor dit seizoen.

Adviseur Helmut Marko was duidelijk voorafgaand aan het Formule 1-jaar: Red Bull moet met motorleverancier Honda meer grands prix winnen dan de vijf van vorig seizoen. “Helmut is erg optimistisch, maar wij hebben nooit een specifiek aantal zeges vastgelegd als doelstelling”, zegt Horner tegen Motorsport.com.

Na jaren van gesukkel met de motor van Renault hoopt Red Bull met de Japanse fabrikant succesvoller te zijn. In de eerste drie races kwamen Max Verstappen en zijn Franse ploeggenoot Pierre Gasly niet in de buurt van de overwinning. “Maar Max heeft wel drie zeer goede wedstrijden gereden. We moeten het race voor race bekijken en voorlopig rijdt Max heel sterk en ziet de motor er stabiel uit.”

Verstappen staat derde in de WK-stand met 39 punten. Aanstaande zondag staat de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan op het stratencircuit van Baku op het programma.

Cookieinstellingen