Open Derny Kampioenschap bij ForYouTour ten bate van Jeugdfietsen

... achter de derny ...
... achter de derny ...
Foto: © Wielerbaan Geleen

Zaterdag 25 mei wordt op de wielerbaan van Laco Glanerbrook voor het zevende jaar op rij het ForYouTour sportevenement georganiseerd.

Ieder jaar wordt zo geld ingezameld voor een goed doel dat bedoeld is voor kinderen. Dit jaar is gekozen voor het project jeugdfietsen. Petje af Fietsplezier verzorgt fietsvaardigheidstrainingen op de wielerbaan en sinds kort ook op basisscholen. Hierdoor krijgen jonge kinderen een betere motoriek, zelfvertrouwen, conditie en worden ze een stuk zelfstandiger.

Om 10:00 uur is de officiële opening met de starterskoers voor beginnende wielrenners die een half uur fietsen op de kombochtenbaan. Om 10:30 uur volgt er een e-bike race. Mensen kunnen dan een keer met hun eigen e-bike op de wielerbaan fietsen. Ook zijn er e-bikes aanwezig om uit te proberen. Winnaars krijgen een mooi boeket bloemen mee naar huis.

De jaarlijkse Wielerbaan Geleen Heldenorde wordt dit jaar uitgereikt aan voormalig coureur Steven Rooks en postuum eerbetoon aan Louis Motké. Steven Rooks zal de Helden Orde persoonlijk in ontvangst komen nemen en Ruud Motké zal de Orde van zijn vader Louis Motké in ontvangst nemen.

Er is bovendien een indoor spinning en een kidsrace voor kinderen vanaf 3 jaar, een tombola met mooie prijzen, Mel’s Schmink voor kinderen. En tenslotte is er nog het spectaculaire Open Derny Kampioenschap 2019 met renners en gangmakers uit binnen- en buitenland. Deze dernyrace is de enige in de Euregio.

Voorinschrijving is gewenst. Bij de starterskoers en de e-bike race en indoor spinning kan inschrijven ook nog op de dag zelf.

Jeugdfietsen op wielerbaan Geleen – Foto: © Jonathan Vos Photography
Cookieinstellingen