Geen podium voor Verstappen ondanks tweede plek

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen werd vandaag in Monaco weer een frustrerende ervaring rijker: als tweede, op een halve tel achter de winnaar over de finish, maar toch geen podium.

De Limburger reed een puike race en zette vanaf de vijftiende ronde, na een periode met een door Charles Leclerc veroorzaakte safety car, de van pole gestarte Lewis Hamilton onder steeds groter wordende druk. Een poging om de Brit in te halen tegen het einde van de race mislukte.

Verstappen reed tot de negende ronde op de derde plek. Charles Leclerc veroorzaakte in die ronde een safety car situatie door met een lekke achterband veel te hard verder te rijden, waardoor er nogal wat troep op de baan belandde. Daarop dook zowat het hele veld de pits in voor nieuwe banden. Bij het wegrijden kwam de Red Bull van Verstappen, die een supersnelle bandenwissel kende, in aanraking met de Mercedes van Bottas. Verstappen stak daarbij de tot dan op de tweede plek liggende Bottas voorbij in de pitlane. De Fin moest onmiddellijk daarna opnieuw naar binnen omdat het akkefietje hem een lekke band had opgeleverd.

Het incident kwam de Red Bull coureur te staan op een tijdstraf van 5 seconden, waardoor hij in de eindklassering uiteindelijk als vierde eindigde, voor zijn teamgenoot Pierre Gasly. Sebastian Vettel schoof daardoor op naar de tweede en Valtteri Bottas naar de derde plek.

Pierre Gasly wist vandaag een extra punt te pakken door de snelste raceronde te laten noteren. Een troostprijs was er nog wel voor Verstappen: hij werd verkozen tot driver of the day.
https://twitter.com/F1/status/1132662759261392896
https://twitter.com/F1/status/1132665949595873280

Cookieinstellingen