Sittardenaar Daan Kox pakt zilver op NJK Boulder

Daan Kox (2),  Simon Boes (1) en Torben van Kolfschoten (3)
Daan Kox (2), Simon Boes (1) en Torben van Kolfschoten (3)
Foto: © Niels van Sleen,Graviton Bouldergym

Daan Kox (18 jaar) uit Sittard heeft tijdens het Nederlands Jeudkampioenschap Boulderen de zilveren medaille gehaald in de categorie Jongens Junioren.

Met twee tops en 3 bonussen moest de klimmer van Graviton Bouldergym alleen Simon Boes uit Nijmegen voor zich dulden die één top meer haalde. Met name in de tweede boulder maakt Kox indruk door deze als enige in zijn eerste poging te halen.

Boulderen is een discipline binnen de klimsport waarbij op een lage wand – tot 4,5 m – klimproblemen moet worden opgelost. Het komt daarbij neer op techniek, kracht, lenigheid en souplesse. Tijdens het Nederlands Jeugdkampioenschap krijgen per leeftijdscategorie de beste acht deelnemers uit de landelijke competitie iedere vier van zulke problemen voorgeschoteld, zonder dat zij de boulders eerder hebben gezien of de pogingen van de anderen hebben mogen bekijken. Degene die daar het minst aantal pogingen voor nodig heeft, wint. Halverwege de boulder kan de klimmer al een bonuspunt halen.

De eveneens uit Sittard afkomstige podiumkandidaat Amber Schiffeleers (14) en haar zusje Bente (12) die ook meededen aan het NJK Boulder eindigden als 5e respectievelijk 8e.

Cookieinstellingen