Startschot voor tweede dag jaarlijkse Sportweek Sittard-Geleen

Erben Wennemars geeft het startschot voor The Daily Mile
Erben Wennemars geeft het startschot voor The Daily Mile
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Gisteren, maandag 3 juni, gaf wethouder Jos Bessems (onder andere sportzaken) het startschot voor de jaarlijkse Sportweek in Sittard-Geleen.

Tot en met vrijdag 7 juni sporten, verdeeld over vijf dagen, een kleine 6500 leerlingen van in totaal 28 basisscholen in Sittard-Geleen een dag lang op het sportcomplex aan de Eggerweg in Sittard. De dag wordt georganiseerd door Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT. Het is een van de grootste sportdagen van het land.

Dinsdagochtend werd het startschot voor de tweede sportdag gegeven door Erben Wennemars. Voor de iets ouderen ons onder ons geen onbekende, maar voor de jongeren moest deze meervoudige wereldkampioen en meervoudig Olympisch medaillewinnaar schaatsen toch even worden geïntroduceerd. Wennemars was uitgenodigd om het startschot te geven voor de warming-up en dat deed hij met zichtbaar plezier. Lees verder onder de foto.

De oud-schaatser is ambassadeur van The Daily Mile. Doel van The Daily Mile is simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op of rondom school. Elk van de vijf sportdagen begint dan ook met deze dagelijkse mijl (4 rondjes hardlopen op de atletiekbaan). Vandaag zette Wennemars de grootste Daily Mile van Nederland – ruim 1000 kinderen renden, huppelden of liepen mee – in beweging. Aansluitend startte om 09:45 uur het grote spellencircuit. Het programma duurt elke dag tot 15:00 uur.

Thema in 2019: gezonde en actieve leefstijl

Dit jaar staat een gezonde en actieve leefstijl centraal. Deelnemers ervaren het plezier van sport en bewegen. De kinderen komen in aanraking met uiteenlopende sporten en beweegvormen, zoals hockey, basketbal, tennis, handbal, wielrennen, dans en bootcamp. Tijdens de sportdagen is aandacht voor het drinken van kraanwater. Met een watertappunt van WML en informatie over de campagne DrinkWater op basisscholen wordt deze gezonde dorstlesser gepromoot.

In samenwerking met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven, GGD/JGZ en andere zorgverleners streven Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT naar een omgeving waarin gezonde keuzes en een actieve leefstijl voor kinderen en jongeren de normaalste zaak van de wereld zijn.

Cookieinstellingen