Max Verstappen vertrekt vanmiddag voor het eerst van poleposition

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Als eerste Nederlander gaat Max Verstappen zondagmiddag op poleposition van start in de Formule 1 Grand Prix van Hongarije op de Hungaroring bij Mogyoród.

Hij is tevens de honderdste coureur in de historie van de Formule 1 die een pole position heeft weten te veroveren.

De Limburger was zaterdag in zijn Red Bull de snelste in de kwalificatie, voor de twee coureurs van Mercedes, Vallteri Bottas en Lewis Hamilton.

“Dit ontbrak nog”, reageerde Verstappen op zijn succes. Vorige week won hij op Hockenheim voor de zevende keer een Grand Prix. Toen startte hij van plek twee. Nu krijgt hij de kans de race vanaf het eerste moment te controleren. “Dat kan”, zei Verstappen. “Maar dan moet ik wel een goede start hebben.” En die start was nou juist de afgelopen twee races belabberd.

In de strijd om de wereldtitel staat Verstappen derde, achter titelverdediger Hamilton en Bottas.

Lewis Hamilton wist zes keer eerder te winnen op de Hungaroring: drie keer voor Mclaren (2007, 2009 en 2012) en drie keer voor Mercedes (2013, 2016 en 2018). Ferraricoureur Sebastian Vettel kwam er twee keer (in 2015 en 2017) als winnaar over de streep. Daniel Ricciardo won de race van 2014 voor Red Bull, toen nog met een motor van Renault. Dit jaar heeft Max Verstappen de kans om voor Red Bull een tweede overwinning op de Hungaroring te laten noteren. Ditmaal met een krachtbron van Honda. De laatste keer dat Honda een overwinning op de Hungaroring liet noteren was in 2006 met Jenson Button aan het stuur.

De race begint vanmiddag om 15:10 uur.

Cookieinstellingen