Pole voor Charles Leclerc en vijfde startplek voor Max Verstappen

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen start zondag vanaf de vijfde startrij aan de Formule 1 Grand Prix van België.

Ferraricoureur Charles Leclerc pakte zijn derde pole, voor stalgenoot Vettel. Mercedes completeert de tweede startrij, Hamilton reed de derde tijd, Bottas de vierde.

Tijdens Q1, de eerste sessie van de kwalificatierace, werd twee keer een code rood (Kubica en Giovinazzi) gegeven. Verstappen klaagde tijdens zijn eerste snelle ronde opnieuw over vermogensverlies en zette daarin geen tijd neer. De Limburger had het geluk aan zijn zijde dat hij toch nog een snelle ronde eruit kon persen, kort voordat de sessie werd gestaakt door die tweede code rood. Daarmee was hij door naar Q2.

Mercedescoureur Lewis Hamilton kon ondanks een flinke crash in de derde vrije training toch meedoen aan de kwalificatierace. Zijn team wist zijn bolide weer op tijd rijklaar te krijgen.

Ferrari heeft een consistente voorbereiding op de Belgische Grand Prix achter de rug. Sebastian Vettel gaat zondag op jacht naar zijn eerste GP-zege van dit jaar en dat geldt ook voor Charles Leclerc. Vorig jaar won Vettel op Spa-Francorchamps voor het laatst een race.

De verwachting is dat het snelheidsverschil met Ferrari tijdens de race minder groot zal zijn dan tijdens de snelle rondes in de vrije trainingen en in de kwalificatierace.

De race begint zondag om 15:10 uur.

https://twitter.com/F1/status/1167803650560974859

Cookieinstellingen