Frank Meels winnaar eerste Koers op Rollen Online

Frank Meels, winnaar Koers op Rollen
Foto: Michel van Dijke

De uit nood geboren online wielerwedstrijdenreeks Koers op Rollen van wielerbaan Geleen is gewonnen door Frank Meels.

De 45-jarige Geleendenaar sprokkelde tijdens de van 24 maart tot en met 21 mei twee keer per week gehouden koers met 129 punten het hoogste aantal punten bij elkaar.

De Koers op Rollen werd door baancommissaris Michel van Dijke georganiseerd omdat de gebruikelijke trainingswedstrijden, die elke dinsdag- en donderdagavond op de Geleense wielerbaan worden verreden, door de beperkende maatregelen ten gevolge van de coronapandemie moesten worden afgeblazen.

De afgelopen weken fietsten ruim vijftig deelnemers in hun huis of tuin op de rollen zoveel mogelijk kilometers per wedstrijd. Er waren deelnemers uit Spanje, Frankrijk, Vlaanderen, Zeeland, Friesland en natuurlijk Limburg. Ze waren allemaal samen online op Facebook door iedereen te volgen.

Michel van Dijke voerde op zijn zolderkamer vanachter zijn pc de regie over de koers en de uitzending, die steevast begon met “Goedenavond vanaf mijn zolderkamer 325 meter van wielerbaan Geleen vandaan is dit Koers op Rollen”.

Enkele garage-, zolderkamer en slaapkamercoureurs

Vanuit Maastricht schoof voormalig coureur en wielerkenner Ad Wijnands regelmatig aan in de online uitzending en dat gold ook voor Jack Theunissen – Consul KNWU district Limburg – in Hoensbroek. Verder waren er diverse bekende gasten. De 90-jarige Henk Verdonkschot uit Geleen droeg elke uitzending telefonisch een zelfgeschreven gedicht voor. Jong en oud namen aan de koersen deel, van de zevenjarigen Thor, Bradley en Ruben tot de 68-jarige Francis Poupel uit de buurt van Parijs.

Donderdag 28 mei vindt er een online nabeschouwing plaats op de Koers op Rollen. De medailles zitten in de post en het is dan ook de bedoeling dat de deelnemers hun plak omhangen en dan de laatste koers fietsen op rollen.

Stichting wielerbaan Geleen blijft daarna echt niet stilzitten. De jeugdtrainingen op dinsdagavond zijn hervat en een nieuwe wielertalkshow, de Veloshow, is nu al geregeld live te zien op Facebook.

Reacties