Red Bull Racing teambaas Horner: Max controleerde race prachtig

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen controleerde de 70th Anniversary Grand Prix op Silverstone van begin tot eind, mede dankzij een uitgekiende bandenstrategie.

De basis daarvoor werd gelegd tijdens Q2 van de kwalificatierace van zaterdag. Volgens het reglement moeten de coureurs die doorgaan voor Q3 (top ten qualifying) de race op zondag starten op de banden waarmee zij in Q2 hun snelste tijd reden. Verstappen gokte daarbij als enige op de hardste banden. Die zijn weliswaar minder snel dan de medium banden, maar maken het wel mogelijk om een veel langere eerste stint te rijden dan op de mediums, waarop de Mercedessen aan de race begonnen. Daar kwam bij dat de racepace van de Red Bull op de harde banden na enkele ronden nagenoeg gelijk was aan die van de beide Mercedessen. Nadat Valtteri Bottas (12e ronde) en Lewis Hamilton (13e ronde) de eerste keer de pits indoken voor nieuwe banden nam Verstappen de leiding in de race over om die vervolgens gecontroleerd uit te rijden.

“En dat deed hij prachtig. Max reed werkelijk fantastisch”, zei teambaas Christian Horner over zijn kopman van Red Bull, die mede dankzij de gekozen bandentactiek de race op Silverstone won. “We hadden zelf niet in de gaten hoe goed onze auto was. Er zat veel snelheid in en dat is bemoedigend”, aldus Horner op Ziggo Sport.

Verstappen boekte na één derde en twee tweede plaatsen zijn eerste overwinning van dit seizoen. Tot aan zondag was met name Lewis Hamilton van Mercedes hem steeds te snel af. “Maar Max heeft laten zien dat Lewis niet onverslaanbaar is. Hij won vandaag zuiver en eerlijk en met de beste strategie. Het betekent dat Red Bull blijft vechten en het gat naar Mercedes lijkt kleiner.”

Cookieinstellingen