Kluizenaarsronde ten bate van vertrekkende kapelaan

Foto: wielerbaan Geleen

Aanstaande zaterdag 19 september wordt in Geleen de Kluizenaarsronde gereden. Het is de laatste zomerkoers tijdens de waanzinnige wielerweken op Wielerbaan Geleen.

Om 12:00 uur klinkt het startsein bij de eeuwenoude Sint Janskluis in Geleen. Een jurywagen en twee motards begeleiden de groep jonge en oude fietsers op de racefiets en op de gewone fiets vier rondjes door de wijk. Daarna wordt naar de wielerbaan gefietst.

Hier gaan de racefietsers verder met de grote finale van de Math Salden Glana-Velo Cup 2020. Het vertrek van Kapelaan Carlos Martinez is deze keer het goede doel waarvoor gefietst wordt. Per 1 oktober vertrekt de kapelaan naar Roermond Oost om daar als pastoor een aantal parochies onder zijn hoede te nemen. “Wij willen graag op een gepaste manier afscheid nemen van onze kapelaan die jaren de fietserszegening heeft gedaan en ook al eens op onze derny heeft gereden. De kapelaan gaf eerder aan geld bij elkaar te willen sparen om na de coronacrisis zijn ouders naar Nederland te laten komen. Met de opbrengst van de Kluizenaarsronde dragen wij ons ons steentje hieraan bij,” aldus baancommissaris van de Geleense wielerbaan Michel van Dijke.

Iedereen die dat wil mag deelnemen. Meerijden op een gewone fiets, al dan niet elektrisch, mag ook. Kortom: iedereen met een fiets is van harte welkom. Inschrijven kan zaterdagmorgen vanaf 11:15 uur in de Sint Janskluis. De start is om 12:00 uur. Meedoen kost 5 euro voor volwassenen, kinderen rijden mee voor 2,50 euro.

Cookieinstellingen