Pole voor Hamilton en tweede startplek voor Verstappen

Foto: © Gettty Images / Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton pakte vandaag de 96e pole position in zijn Formule 1-carrière en bleef andermaal zijn teamgenoot bij Mercedes Valtteri Bottas voor in de kwalificatierace.

Toch is de eerste startrij bij de Grote Prijs van Rusland ditmaal niet volledig voor Mercedes. Hamilton klokte met 1:31.304 een nieuw baanrecord en was daarmee 0,652 seconde sneller dan Bottas, die gezien het verloop van de eerste drie vrije trainingen en de eerste twee kwalificatierondes verrassenderwijs werd voorbijgestoken door Max Verstappen. Die realiseerde daarmee zijn beste startpositie in Sochi ooit.

De Limburger was 0,563 seconde langzamer dan Hamilton. Verstappens teamgenoot Alexander Albon start vanaf de tiende startplek. Hij was 1,704 seconde langzamer dan Hamilton.

Verstappen start zondag net als Valtteri Bottas op de medium band, terwijl Hamilton op het zachtste rubber van start gaat en daardoor – bij normaal verloop van de race – eerder een pitstop zal moeten maken.

Bij Ferrari vlotte het vandaag opnieuw niet. Charles Leclerc kwam 0,086 seconde tekort om zich voor de derde kwalificatieronde te plaatsen en start zondag vanaf plek elf. Nog slechter verging het Sebastian Vettel. Hij crashte in Q2 en finishte daarmee als nummer vijftien.

https://twitter.com/F1/status/1309844297504694272

Cookieinstellingen