Fortuna Sittard huurt verdediger Dario van den Buijs

Foto: © Fortuna Sittard

Vanmiddag maakte Fortuna Sittard bekend de 25-jarige centrale verdediger Dario van den Buijs voor de rest van dit seizoen te huren van het Belgische Beerschot.

In de huurovereenkomst is een optie tot koop opgenomen. Van den Buijs, die al langer op de radar van Fortuna Sittard stond, gaat spelen met rugnummer 4.

Van den Buijs: “Ik ben blij om hier te zijn. Qua stijl past het Nederlandse voetbal toch beter bij mij. Ik kijk enorm uit naar deze uitdaging, om samen met de club door te groeien. De resultaten zijn op dit moment goed en ik wil graag mijn bijdrage leveren aan het continueren hiervan. Vandaag sta ik meteen voor het eerst op het trainingsveld, ik kan niet wachten.”

De komst van een extra verdediger stond hoog op het lijstje, zo erkent technisch manager Sjoerd Ars. “We wilden graag een voetballende, linksbenige centrale verdediger toevoegen aan de selectie. Dario was ook afgelopen zomer al in beeld bij ons en we zijn dan ook blij dat we hem nu alsnog kunnen toevoegen aan de groep. Met Dario halen we iemand die weet wat er in de Eredivisie wordt gevraagd. Ervaren, topfit en een speler met specifieke kwaliteiten. Een goede toevoeging op de huidige groep.”

Van den Buijs is geen onbekende op de Nederlandse velden. De mandekker streek in 2015 neer bij FC Eindhoven en maakte twee seizoenen later de overstap naar Heracles Almelo. Daar liep de Belg afgelopen zomer uit contract en besloot hij zijn carrière te vervolgen bij Beerschot.

Dario van den Buijs is na Mickaël Tirpan, Thibaud Verlinden en Leroy George de vierde versterking die Fortuna Sittard tijdens de winterstop aan zich heeft weten te binden.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties