Fortuna Sittard en Heracles kunnen beide naar boven kijken

Foto: SGN

Fortuna Sittard wil vanavond in eigen stadion tegen Heracles ongetwijfeld een vervolg geven aan de overwinning op VVV Venlo.

Zowel Fortuna Sittard als Heracles Almelo staan momenteel qua puntenaantal op comfortabele afstand van de degradatieplaatsen en kunnen hun ambities mogelijk verleggen van lijfsbehoud in de Eredivisie naar het bereiken van de play-offs voor Europees voetbal. Dan moet er vandaag wel gewonnen worden en dat geldt voor beide teams.

Heracles zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor de 1-2 nederlaag die op 11 december afgelopen jaar in Almelo tegen de verhoudingen in werd geleden. In dat duel was Fortuna Sittard duidelijk de mindere van Heracles, maar desondanks bleek die wedstrijd een keerpunt, want het werd de eerste uitoverwinning voor Fortuna Sittard sinds 16 december 2018.

Het team van coach Frank Wormuth heeft exact dezelfde cijfers als Fortuna Sittard: beide teams wonnen tot nu toe 7 wedstrijden, speelden 4 keer gelijk en verloren 9 duels. Alleen qua doelsaldo doet Heracles het net een puntje beter dan Fortuna Sittard.

Coach Sjors Ultee kan beschikken over een complete en fitte selectie en zal naar verwachting met de volgende opstelling aan de wedstrijd beginnen: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Zian Flemming, Mats Seuntjens, Sebastian Polter en Lisandro Semedo.

De wedstrijd begint om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martin Pérez.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties