Fortuna Sittard neemt het vanmiddag op tegen FC Utrecht

Foto: SGN

Fortuna Sittard is met 8 wedstrijden voor de boeg en 34 punten uit 26 duels zo goed als zeker van nog een seizoen voetbal in de Eredivisie.

De ploeg zou dus wat meer ontspannen kunnen voetballen. Maar de ambitie om het linker rijtje te bereiken is tot nu toe elke wedstrijd sterker geworden. En dat betekent dat er ook tegen hoger geplaatste elftallen gewonnen moet worden.

Zoals vandaag thuis tegen FC Utrecht. Het duel tegen de op plek zeven van de ranglijst vertoevende Domstedelingen begint vanmiddag om 16:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bjorn Kuipers.

FC Utrecht kent een aantal uitstekende voetballers. Het door René Hake gecoachte FC Utrecht wist van de laatste vijf duels er drie te winnen, net als Fortuna Sittard. De ploeg heeft 37 punten uit 25 duels.

Voor Fortuna Sittard-coach Sjors Ultee en zijn assistent Rob Alflen is het een bijzonder duel: Ultee was eerder assistent bij FC Utrecht en Alflen speelde er als voetballer en was er enige tijd trainer.

Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch, Mickaël Tirpan, Martin Angha, Roel Janssen, George Cox, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Zian Flemming, Lisandro Semedo, Sebastian Polter en Mats Seuntjens.

Dossier: Fortuna Sittard

Reacties