FC Emmen niet vervolgd voor aanmoedigingspremie voor Fortuna Sittard

Foto: CC0 moerschy via Pixabay

Kort voor de wedstrijd tussen Willem II en Fortuna Sittard werd gemeld dat vanuit Emmen een aanmoedigingspremie zou zijn aangeboden aan de club uit Sittard-Geleen.

Fortuna Sittard heeft dat voor de wedstrijd tegen Willem II bij de KNVB gemeld.

FC Emmen speelde de laatste competitiewedstrijd uit tegen VVV Venlo en was met Willem II verwikkeld in een strijd om de nacompetitie te ontlopen. Als FC Emmen in Venlo zou winnen en als Fortuna Sittard in Tilburg niet zou verliezen van Willem II zou niet Emmen maar Willem II zich via de nacompetitie moeten proberen te handhaven. Fortuna Sittard was al lang en breed veilig en maakte nog een minieme kans op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Enige aanmoediging vanuit het Drentse kamp zou dan ook niet vreemd zijn.

De openbare aanklager van de KNVB heeft na een vooronderzoek besloten om af te zien van vervolging van de Drentse club. “Uit het vooronderzoek is naar voren gekomen dat FC Emmen (na het mogelijk zoeken van contact door haar spelers met spelers van Fortuna Sittard) tijdig heeft ingezien en (intern) gecommuniceerd dat het aanbieden van dergelijke premies niet is toegestaan. Daarop heeft de aanklager besloten de zaak te seponeren,” zo meldt de voetbalbond op zijn website.

FC Emmen, drie seizoenen lang de enige Drentse Eredivisionist ooit, is inmiddels gedegradeerd.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen