Eerste podium én overwinning Max Verstappen in Monaco

<em>Max Verstappen kort na de finish in Monaco</em>
Max Verstappen kort na de finish in Monaco

Serena Williams vlagde vandaag Max Verstappen af als winnaar van de Grand Prix van Monaco. Verstappen bereikte vandaag voor het eerst het podium in ’s werelds bekendste F1-race.

De Limburger begon solo vanaf de eerste startrij van plek 2 aan de Grand Prix van Monaco, omdat polesitter Charles Leclerc vanwege technische problemen onderweg naar de startopstelling de race niet kon beginnen.

De Limburger behield zijn eerste plek na een goede start en bleef de hele race – op twee ronden na een pitstop na, toen zijn teamgenoot Sergio Perez voor even aan kop mocht rijden – aan de leiding. Hij reed een foutloze race.

Tweede werd Carlos Sainz. De Spanjaard bleef met zijn Ferrari de door Sergio Perez op de hielen gezeten McLarencoureur Lando Norris ruim voor. Daarmee werd het podium in Monaco vandaag bezet door drie coureurs die nooit eerde in Monaco op het podium stonden.

Omdat Lewis Hamilton tijdens de race maar niet van de zevende plek af wist te komen – inhalen op Monaco is bijzonder moeilijk – gaat Max Verstappen als eerste Nederlandse coureur ooit aan de leiding in het klassement voor het wereldkampioenschap. De Brit pakte wel nog een extra puntje mee voor het rijden van de snelste raceronde. Verstappen heeft nu 105 punten, regerend wereldkampioen Lewis Hamilton staat daar 4 punten achter.

Voor Mercedescoureur Valtteri Bottas kwam de race tijdens een pitstop in de 31e ronde tot een onbevredigend einde omdat bij de bandenwissel het rechtervoorwiel van zijn bolide niet los wilde komen. Doordat Verstappen’s teamgenoot Sergio Perez als vierde finishte passeerde Red Bull vandaag Mercedes ook in de stand om het constructeurskampioenschap. Red Bull heeft daarin nu 149 punten verzameld, 1 puntje meer dan Mercedes.