Florian Sénéchal beslist dertiende etappe Ronde van Spanje in massasprint

Foto: screeenshot

De dertiende etappe – een vlakke, bijna 204 kilometer lange rit van Belmez naar Villanueva de la Serena – werd zoals verwacht beslist met een massasprint.

De aanloop daarnaartoe kende een merkwaardig verloop. De Nederlander Fabio Jakobsen werd door zijn ploeg perfect gepositioneerd voor de eindspurt, maar moest in het zicht van de finish met materiaalpech afhaken. Een van zijn ploegmaten, de Fransman Florian Sénéchal, rondde de ingezette arbeid alsnog met een zege voor het team van Jakobsen af. Tweede werd de Italiaan Matteo Trentin en diens landgenoot Alberto Dainese kwam twee tellen later als derde over de meet.

In de top drie van het algemeen klassement kwam ook vandaag geen verandering. De Noor Odd Christian Eiking gaat nog steeds aan de leiding. Tweede is de Fransman Guillaume Martin op 58 seconden, Primoz Roglic is derde op 1 minuut en 56 seconden.

Zaterdag staat een stevige bergetappe op het programma: de 165,7 kilometer lange rit van Don Benito naar de Pico Villuercas. Na bijna 100 kilometer beklimmen de renners de Collado de Ballesteros (met stijgingspercentages van 12,7 tot 20 procent) en de finish ligt op dezelfde berg, maar dan van de andere kant genomen; iets hoger maar ook een stuk langer en daardoor minder steil.

Cookieinstellingen