Bottas pakt pole maar Verstappen start zondag vanaf eerste plek

Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

Valtteri Bottas pakte in Monza tijdens de sprintkwalificatie de winst en daarmee pole position voor de Grote Prijs van Italië, maar Max Verstappen start vanaf de eerste startplek.

De Fin startte vanaf de eerste plek van de sprintrace, met Lewis Hamilton naast hem. De Brit had echter een slechte start en viel terug naar de zesde plek. Max Verstappen schoof door naar de tweede plek. Omdat Pierre Gasly crashte schoof Hamilton door naar de vijfde plek, maar hij slaagde er niet in om de McLarens van Lando Norris en Daniel Ricciardo in te halen.

Een derde plek werd vooraf door Max Verstappen als hoogst haalbare resultaat ingeschat, maar dat werd dus de tweede plek, goed voor twee extra WK-punten. Hamilton start morgen vanaf de vierde startplek, omdat zijn teamgenoot Valtteri Bottas door gridstraffen achteraan moet starten en daarmee voor de race weinig aan de vandaag verdiende pole position heeft. Dat betekent dat Max Verstappen morgenmiddag om 15:00 uur vanaf de eerste startplek aan de race mag beginnen.

F1 Monza sprintkawlificatie UITSLAG

Reacties