Fortuna Sittard moet punten pakken tegen sc Heerenveen

Foto: SGN

Fortuna Sittard heeft zich onlangs versterkt met doelman Michael Verrips, verdediger Dimitrios Siovas en de aanvallers Jordan Botaka en Charlison Benschop.

Toch zal dit viertal voorlopig nog niet samen in de basisopstelling van Fortuna Sittard terug te vinden zijn. De spelers zijn weliswaar fit, maar daarmee nog niet wedstrijdfit. Dat geldt overigens ook voor de van een langdurige blessure herstelde aanvaller Lisandro Semedo. De Kaapverdiaan kwam afgelopen weken voor zijn land uit in de Afrika Cup en kreeg daar een beperkt aantal speelminuten.

Doelman Michael Verrips is zaterdag in de belangrijke thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen niet inzetbaar. Ook verdediger Ivo Pinto kan niet worden ingezet, hij kampt met een blessure.

Om niet verder in het degradatieweb verstrikt te raken zal er vanavond gewonnen moeten worden. Dat moet dan in eerste instantie gebeuren met de volgende basisopstelling: Yanick van Osch, Mickael Tirpan, Martin Angha, Andreas Samaris, Dimitrios Siovas, George Cox, Deroy Duarte, Tesfaldet Tekie, Ben Rienstra, Zian Flemming en Mats Seuntjens.

De wedstrijd tegen sc Heerenveen begint vanavond om 18:45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen