Snackpoint Eaters Limburg wint in Leuven

Zaterdag speelde Snackpoint Eaters Limburg de tweede van drie wedstrijden die dit weekeinde moeten worden afgewerkt.

Uit tegen het Belgische Leuven, de rode lantaarndrager in de BeNeLeague, werd een moeizame overwinning geboekt. Chiefs Leuven knokte nog voor wat ze waard waren, om bij winst nog van die hatelijke laatste plek op de ranglijst af te komen. Na de eerste periode stond Leuven in eigen huis met 2-0 voor. Gelukkig voor Eaters stond Tom Marx in de tweede periode op scherp, hij wist met twee doelpunten de stand weer gelijk te trekken. Opnieuw nam Leuven daarop een voorsprong, maar in de laatste seconde van de tweede periode wist Lars van Sloun (op een assist van Tom Marx) de stand weer gelijk (3-3) te trekken.

In de derde periode schiet Joey Geurts Snackpoint Eaters Limburg voor het eerst op voorsprong. Een 3-4 overwinning lijkt in de knip, totdat Leuven in de laatste minuut van de derde periode dan toch de gelijkmaker weet te produceren. In een poging om alsnog de zege te forceren haalt Leuven zijn goalie naar de kant voor een extra aanvaller. Dat pakt vijf tellen voor het einde van het duel echter niet goed uit voor de thuisploeg wanneer Tom Marx met een empty net goal het pleit op de valreep in Geleens voordeel beslecht. Met drie doelpunten en een assist mag Tom Marx zich man of the match noemen.

Vanavond speelt Snackpoint Eaters Limburg de laatste wedstrijd van de voorronde van de BeNeLeague tegen Golden Sharks Mechelen. Een wedstrijd om des keizers baar, want de play-offs voor de BeNeLeague staan inmiddels vast:

  • Den Haag – Leuven
  • Luik – Zoetermeer
  • Herentals – Mechelen
  • Heerenveen – Geleen

Reacties

Cookieinstellingen