Tour de Handhaving 2.0 vindt plaats op 2 juli aanstaande

<em>Tour de Handhaving 2021 passeert Roosteren</em>
Tour de Handhaving 2021 passeert Roosteren
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In november 2020 zwoer diehard Fortuna Sittard-supporter Nort Hesse vanuit zijn huis in Utrecht naar het stadion in Sittard te fietsen als Fortuna Sittard zich wist handhaven in de Eredivisie.

Aldus geschiedde en daarom stapte Hesse op 19 juni 2021, een week voor de start van de Tour de France, op de fiets. Hij kreeg daarbij gezelschap van zijn vrienden en mede-supporters Yelle Tieleman en Joris van Duin en daarnaast van Fortuna Sittards rechtsback Mickaël Tirpan en doelman Yannick van Osch. Met deze Tour de Handhaving wisten de initiatiefnemers bovendien een flink bedrag aan sponsorgeld bij elkaar te fietsen, om daarmee via de club 130 seizoenskaarten ter beschikking te kunnen stellen aan supporters die het niet zo breed hebben.

L’histoire se répète

November 2021. De geschiedenis herhaalt zich. Opnieuw leek het erop dat degradatie van Fortuna Sittard naar de Keuken Kampioen Divisie slechts een kwestie van tijd zou zijn. In november 2021 werd dan ook de Tour de Handhaving 2.0 aangekondigd. Fortuna Sittard wist zich echter op de valreep, in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, veilig te spelen. En dus komt er weer een Tour de Handhaving. Bij deze tweede editie zamelen Nort, Yelle en Joris opnieuw geld in voor medefans die de financiële middelen niet hebben om een seizoenskaart te kopen.

Het streefbedrag van de inzamelingsactie is het bedrag dat vorig jaar werd opgehaald: 7620 euro. De inzamelingsactie is op 20 mei gestart. De teller stond dinsdagavond al op ruim 1100 euro.

De Tour de Handhaving 2.0 staat gepland op zaterdag 2 juli aanstaande. De rit voert weer van Utrecht naar het stadion in Sittard en is 175 kilometer lang. Daar wordt dan ook het voorlopige eindbedrag van de inzamelingsactie bekend gemaakt.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen