Vierde pole op rij voor Leclerc, Perez sneller dan Verstappen

<em>Derde startplek voor Max Verstappen in Bakoe</em>
Derde startplek voor Max Verstappen in Bakoe
Foto: © Getty Images / Red Bull Content Pool

In een spannende kwalificatie heeft Charles Leclerc met zijn Ferrari beslag weten te leggen op pole position. Zijn snelste tijd was 1:41.359

Het wordt de vierde race op rij dat de Monegask vanaf de eerste startplek aan de race mag beginnen en het is de zesde keer in dit seizoen dat hij pole position pakt. Sergio Pérez (+0,282) hield Max Verstappen (+0,347) van de eerste startrij af, hij finishte als tweede. Carlos Sainz (+0,455) werd met zijn Ferrari vierde en start met Max Verstappen vanaf de twee startrij.

Het was voorin puur een gevecht tussen de twee Ferrari’s van Charles Leclerc en Carlos Sainz en de Red Bulls van Max Verstappen en Sergio Pérez. De verschillen voorin zijn klein, maar achter Sainz gaapt een gat van 0,9 seconden naar de Mercedes van George Russell, die de vijfde startplek pakte en andermaal zijn teamgenoot Lewis Hamilton de baas was.

Het lukt Ferrari telkens weer om over één ronde de snelste te zijn. Verstappen verwacht echter dat Red Bull in de race een goede kans op de overwinning maakt. De Grand Prix Formule 1 van Azerbeidzjan start zondagmiddag om 13:00 uur.

Cookieinstellingen