BeNe-League IJshockey van de baan, Eaters compleet verrast

IJshockey Nederland heeft de verdere samenwerking en ontwikkeling met de Koninklijke Belgische IJshockey Federatie (KBIJF) in de grensoverschrijdende BeNe-League competitie per direct beëindigd, zo werd vorige week bekend.

“Mede naar aanleiding van de gebeurtenissen, in de aanloop naar en gedurende het afgelopen seizoen, is in overleg met de Nederlandse BeNe-League clubvoorzitters een proces gestart voor de zoektocht naar de invulling van een positieve en vruchtbare samenwerking met de Belgische collega’s in de BeNe-League. Dit open en transparante proces heeft via meerdere contactmomenten geleid tot enkele gezamenlijke uitgangspunten voor de continuering van de samenwerking in de BeNe-League.”

De conclusie na alle inspanningen is volgens IJshockey Nederland dat de door de KBIJF verkozen uitgangspunten haaks staan op de normen, waarden en ambitieplannen van IJshockey Nederland. Daardoor ontbreekt volgens IJshockey Nederland voldoende draagvlak om de BeNe-League voort te zetten.

IJshockey Nederland gaat zich nu inzetten om voor komend seizoen te komen tot een sterke nationale Nederlandse (beker)competitie op het allerhoogste niveau.

Voorzitter Ron Lahay van S.T.E.L., de stichting die Snackpoint Eaters Limburg bestuurt, laat op de website van Snackpoint Eaters Limburg weten door het besluit van IJshockey Nederland om te breken met de Belgische IJshockey Federatie en zich daarmee terug te trekken uit de BeNe-League totaal te zijn verrast. Lahay zegt dat S.T.E.L. niet achter die eenzijdig door IJshockey Nederland genomen besluit staat. Hij was net zo verrast als zijn collega-bestuurders toen IJshockey Nederland hierover berichtte op zijn website. “We zitten midden in de voorbereiding op een nieuw seizoen en zijn enthousiast bezig met een vergaande professionalisering van onze organisatie. Alle Nederlandse en Belgische clubs waren in afwachting van een reactie op een unaniem voorstel voor een opzet voor een grensoverschrijdende competitie voor komend seizoen. De reactie van IJshockey Nederland kwam dan ook als een totale verrassing.”

Lahay is niet te spreken over de gang van zaken. “We zijn gewoonweg voor het blok gezet – wat mij betreft een ongehoorde en onacceptabele manier van handelen. We zullen kijken wat dit voor gevolgen heeft en hoe we hier verder mee om moeten gaan.”

Reacties

Cookieinstellingen