IJshockeyclubs willen samenwerking met Duitse Regionale Liga West

De BeNeLeague IJshockeycompetitie is een abrupte dood gestorven en dat heeft geleid tot veel onzekerheid bij de Nederlandse teams die daarin uitkwamen.

De Stichting Grensoverschrijdend ijshockey houdt op te bestaan en datzelfde geldt voor de samenwerking tussen IJshockey Nederland (IJNL) en de Koninklijke Belgische IJshockey Federatie (KBIJF) met betrekking tot het gezamenlijk organiseren van de BeNeLeague competitie.

Dinsdagavond hebben de voorzitters van Den Haag, Geleen, Heerenveen en Zoetermeer met elkaar overleg gehad over de ontstane situatie.

Daaruit kwam naar voren dat deelname van de BeNeLeague teams aan de Eredivisiecompetitie zowel voor de clubs als voor IJshockey Nederland geen optie is. De clubs zien evenmin heil in het idee om de BeNeLeague teams uit laten komen in een topcompetitie met zes gelijkwaardige teams.

De clubs voelen een hoge mate van verantwoordelijkheid voor hun spelers en alle betrokkenen bij het ijshockey en willen voorkomen dat deze tussen wal en schip vallen. In hun ogen blijft er dan ook maar één optie over waarvan het de moeite is om de haalbaarheid te onderzoeken: een samenwerkingsverband met de clubs die uitkomen in de Duitse Regionale Liga West. In het seizoen 2022-23 nemen hier voorlopig tien teams (zes Duitse en de vier Belgische BeNeLeague teams) aan deel. De inschrijving voor deze competitie loopt tot 15 juli. Met vier Nederlandse teams erbij ontstaat er een voor de fans aansprekende competitie waaraan 14 teams deelnemen.

De clubs hebben dan ook sportbond IJNL verzocht om hieraan medewerking te verlenen, zodat de clubs de komende dagen de verkenning kunnen starten of de samenwerking met de Duitse competitie haalbaar is.

Op EC Lauterbach na liggen de Duitse clubs allemaal in een gebied in een straal van ongeveer 100 kilometer van Geleen. EC Lauterbach ligt een stuk verder weg, 330 km. Voor Den Haag, Heerenveen en Zoetermeer wordt de reisafstand echter aanmerkelijk langer.

Reacties

Cookieinstellingen