Teambaas Williams: toekomst in Formule 1 is aan Nyck

Foto: KAgamemnon, [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Nyck de Vries heeft zich bij zijn debuut in de Formule 1 nadrukkelijk kandidaat gesteld voor een vaste raceplek in het volgende seizoen.

Teambaas Jost Capito van Williams was lyrisch over het optreden van de 27-jarige Nederlander in de Grote Prijs van Italië, waarin De Vries de zieke Alex Albon verving en als negende eindigde, goed voor 2 WK-punten.

“Hij heeft laten zien wat hij kan in de Formule 1. Hij staat op onze lijst, maar hij heeft ook andere verplichtingen”, zei Capito enigszins cryptisch bij Viaplay. “Het is nu vooral aan hem. Hij moet zeggen waar zijn toekomst ligt.” Williams heeft voor volgend seizoen alleen Albon vastgelegd. Nicholas Latifi, de andere vaste coureur van Williams, heeft nog geen duidelijkheid over zijn toekomst. De Vries is kandidaat om de Canadees te vervangen, maar hij heeft op Monza ook ongetwijfeld de interesse getrokken van andere teams die voor volgend jaar nog een stoel vrij hebben.

De Vries reed dit seizoen voor Mercedes in de elektrische raceklasse Formule E en is ook reservecoureur bij het Formule 1-team van Mercedes, dat hem in die rol deelt met Williams. “Hij heeft voor ons in de simulator gezeten en we hebben altijd een stoeltje voor hem klaarstaan”, aldus Capito. “Nyck heeft al een vrije training voor ons gereden en hij is in onze fabriek geweest. Maar het is wel extreem moeilijk om in de auto te stappen als je dat pas op zaterdagochtend om 11 uur hoort. Ik had heel hoge verwachtingen van hem, maar die heeft hij gewoon overtroffen. Vooraf zei ik tegen Nyck: heb plezier, het maakt niet uit als je de eerste bocht niet door komt. Maar hij leverde gewoon een fantastische race af.”

Reacties

Cookieinstellingen