Fortuna Vrouwen verliest eerste thuiswedstrijd ondanks overwicht

Foto: SGN

Na het 4-0 verlies vorige week uit tegen Ajax heeft Fortuna Vrouwen vanmiddag ook aan de eerste thuiswedstrijd in de Azerion Eredivisie Vrouwen geen punten overgehouden.

Tegenstander Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd en noteerde al binnen 20 seconden de eerste kans. Fortuna had dertien minuten nodig om de zenuwen en de schroom van zich af te gooien en voor het eerst gevaarlijk te worden. De diep gestuurde Alieke Tuin werkte de bal echter naast het Feyenoord-doel. Fortuna slaagde er niet in het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken. Feyenoord kwam in de 45e minuut dan ook tegen de verhouding in op 0-1, toen de ongedekte Van de Goorbergh mocht uithalen. Fortuna’s goalie Diede Lemey was kansloos. Even daarvoor leek Tessa Wullaert op weg naar de 1-0, maar de grensrechter constateerde dat er sprake was van buitenspel. Een constatering waar wel wat op aan te merken viel.

In de tweede helft werd Feyenoord nog meer onder druk gezet. Dat resulteerde weliswaar in enkele scoringskansen, maar Weimar wist het Feyenoord-doel schoon te houden.

Ondanks het duidelijke overwicht van Fortuna ging ook de tweede wedstrijd in de Azerion Eredivisie Vrouwen verloren.

Opstelling Fortuna Sittard: Diede Lemey, Moïsa van Koot, Samantha van Diemen, Anna Knol, Hildur Antonsdóttir (83′ Caroliena Wolters), Dana Foederer, Alieke Tuin (61′ Charlotte Hulst), Amber van Heeswijk, Jarne Teulings (71′) Hanne Huizenga), Tessa Wullaert en Feli Delacauw.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen