Laatste thuiswedstrijd Fortuna Sittard voor de winterstop

Foto: SGN

Fortuna Sittard speelt vanavond om 18:45 uur in het stadion aan de Milaanstraat in Sittard tegen FC Emmen.

Het is de laatste thuiswedstrijd voordat de vanwege het WK-voetbal in Qatar vervroegd ingaande winterstop begint.

Afgelopen week verloor Fortuna Sittard uit tegen Sparta voor het eerst sinds het aantreden van coach Julio Velázquez een competitieduel na een reeks van vijf duels waarin niet werd verloren. Vanavond zal Fortuna Sittard de draad met goede resultaten weer willen oppakken. Een overwinning in deze laatste thuiswedstrijd van 2022 is niet alleen prettig voor de supporters, maar ook van groot belang om afstand te houden van de degradatiezone.

FC Emmen is, ondanks dat de ploeg van coach Dick Lukkien voorlaatste op de ranglijst staat, een niet te onderschatten tegenstander die goed verzorgd voetbal speelt. Het Drentse team heeft met Mark Diemers en Ahmed El Messaoudi twee oud Fortuna Sittard-spelers in de gelederen. Fortuna-spits Paul Gladon heeft dan weer een verleden bij Emmen.

Julio Velázquez kan niet beschikken over de geschorste aanvaller Burak Yilmaz. Middenvelder Deroy Duarte is hersteld van een blessure.

Vermoedelijke opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Ximo Navarro, Rodrigo Guth, George Cox, Arianit Ferati, Oguzhan Özyakup, Tijjani Noslin, Iñigo Córdoba, Paul Gladon en Mats Seuntjens.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen